بلیط هواپیما لحظه آخری سالوا سفر
کمی در مورد افغانستان بدانیم !

کمی در مورد افغانستان بدانیم !

تعرفه تبلیغات در سایت

 

مردم افغانستان:

جمعیت کل افغانستان حدود ٢٦ میلیون تن تخمین زده می شود که از جمله هر هفت تن یکتن آنها درکابل زنده گى میکنند. شهر قندهار در درجه دوم قرار دارد که بیش از نیم میلیون نفوس دارد ، بعد از آن شهر هرات در غرب ، مزار شریف در شمال و شهر جلال آباد در شرق کشور شهرهاى بزرگ میباشند . حدود ٢،٥ میلیون مهاجر ثبت شده افغان تا حال در پاکستان و ایران زنده گى میکنند.


از جمله زبانهای پشتو ، درى ، ازبکى ، ترکمنى ، بلوچى ، پشه یى ، نورستانى و لسانهاى مروج دیگر در کشور پشتو ودرى لسانهاى رسمى دولت میباشد. تناسب جنسیت طورى است که در مقابل هر ١٠٠ زن ١٠٣،٢ مرد موجود اند و تعداد اوسط فامیلها ٦،٣ تن میباشد.


مذاهب :

بیش از ٩٩ فیصد نفوس افغانستان را مسلمانان تشکیل میدهد که ٨٠ در صد آنها سنى ، ١٩ در صد شیعه و یک در صد پیروان مذاهب دیگر مانند هندو ، سکها و تعداد کم عیسوى ها میباشند.


تعلیم و تربیه :

سطح سواد در افرادى که سن آنها بالاتر از ١٥ سال مى باشد، ٣٤ در صد بوده ، در مردان ٤٣،١ در صد و در زنان ١٠ الى ١٥ فیصد میباشد. بیش از هفت میلیون دختر و پسر در سطح کشور شامل مکتب شدند ، اما وزارت معارف مى گوید که هنوز پنج میلیون تن دیگر به مکاتب دسترسى ندارند.


به همین ترتیب مشکلات قابل ملاحظه در بخش تعلیم و تربیه چون نبود بودجه و تعمیر مکاتب ، رواجهاى موجود در جامعه و کمبود مکاتب مسلکى مخصوصاً در مناطق روستایى وجود دارد .


این درحالیست که تعلیم در افغانستان رایگان است و تعلیمات ابتدایى لازمى است ، اما دسترسى به تعلیم و تربیه یک مشکل مى باشد . صرف ١٧،٤ در صد اطفال به مکاتب ابتدایه در قریه هاى خود دسترسى دارند و ٣٧ در صد باید جهت رفتن به نزدیکترین مکاتب ٥ کیلو متر سفر نمایند و ٢٩،٩ فیصد شاگردان باید بیش از ١٠ کیلومتر سفر نمایند تا به مکتب برسند.


مشکلات مکاتب متوسط نیز مشابه به مکاتب ابتدایه است . ٧،٧ فیصد شاگردان این مکاتب در قریه هاى خود مکتب دارند و ٤١ فیصد باید براى رفتن به مکتب بیش از ١٠ کیلومتر فاصله را طى کنند تا به مکتب برسند.
وضعیت لیسه ها خرابتر از آن است ، چرا که از جمله هر ٥ شاگرد ٣ تن آنها بیش از ١٠ کیلومتر فاصله را طى مى کند تا به مکتب برسند و از جمله پنځ طفل تنها یک طفل در پنج کیلومترى لیسه دارند.


در زمان حاکمیت طالبان مکاتب دولتى دختران از بین رفته بود، اما در حال حاضر ٣٤ درصد شاگردان را دختران تشکیل میدهد و ٣٠ فیصد ١٧٥ هزار معلم را زنان تشکیل میدهند. بنابر تخمین یونیسف ، بیش از هشتاد درصد دختران و حدود ٥٠ درصد پسران به مراکز تعلیم دسترسى ندارند. به گفته وزارت معارف ، در حال حاضر ٤٢٠ باب مدرسه به علت نا امنى در سطح کشور مسدود میباشد.

 

 

بلیط چارتر هواپیما

 

 

 

نمایندگی hp  / کارتریج hp  /  کارتریج اچ پی / خرید کارتریج  /  قیمت کارتریج  /  تعمیرات لپ تاپ  /   تعمیر لپ تاپ  /  بلیط گرجستان  /  بلیط لحظه آخری نجف  /  تور گرجستان  / تور تفلیس  /  بلیط چارتر

نویسنده : milad sohrabi manesh بازدید : 407 تاريخ : سه شنبه 7 آذر 1396 ساعت: 23:39